»
Viața școlii » Poveste de succes

Poveste de succes

 
  Ajută-ne să-i încurajăm pe elevii noştri să reuşească în viaţă, împărtăşindu-se din istorisirile voastre!
 
  Am exagera dacă am afirma că povestea dumneavoastră de succes este şi a şcolii noastre?
 
  Ceea ce veţi citi mai jos este prologul unor poveşti de succes.





Dehelean Florin



  
   Promoţia 2005, Specializarea Automatizări şi Calculatoare

   2009 - Absolvent al Facultăţii de Mecanică din cadrul Universității Tehnice din Cluj-Napoca,
   specializarea Autovehicule Rutiere

   În prezent
Managing Director la firma REPARO (Baciu, jud. Cluj, str. Transilvaniei, nr. 446)
   
   www.reparo.ro



Povestea de succes o puteți citi aici.


(Foto: Florin Dehelean - arhiva personală)



Hășmășan Dan-Cristian

 
 
  Promoţia 2015, Tehnician în activităţi economice

  2019 - Absolvent al Facultăţii de Construcții de Mașini

  din cadrul Universității Tehnice din Cluj-Napoca, specializarea robotică


   În prezent masterand la Facultatea de Construcţii de Maşini, secţia Robotică



Povestea de succes o puteți citi aici.

(Foto: Dan Hășmășan - arhiva personală)




Cadar Adelina Cosmina



 Promoţia 2014, Tehnician în activităţi economice

 Absolventă a Facultăţii de Automatică şi

 Calculatoare din cadrul Universității Tehnice din Cluj-Napoca




 

 Povestea de succes o puteți citi aici.

(Credit foto: Mirel Matyas)





  Tripon Andreea Camelia  
 
 
 
 Promoţia 2013, Tehnician în activităţi economice

 Absolventă a Facultăţii de Automatică şi

 Calculatoare din cadrul Universității Tehnice din Cluj-Napoca

 



Povestea de succes o puteți citi aici.

(Foto: Camelia Tripon - arhiva personală)

 

Anca Avram: ”Aici am învățat totul, am cunoscut satisfacția învățării, am descoperit viața și, ceea ce mi se pare cel mai important, am cunoscut oameni deosebiți fără de care nu aș fi ceea ce sunt. Imaginea profesorilor mei dragi și acea legătură deosebită care s-a stabilit între noi m-au urmărit de-a lungul anilor…” (absolventă 1996, prima promoție a profilului servicii, profesoară de limba și literatura română al colegiului API)
 
Vasile Bulgărean: ”Aveam să descopăr aici modele vii de oameni, de dascăli care - cu răbdare și devotament, multă muncă și dăruire sufletească - m-au ajutat să-mi cultiv rațiunea, să-mi educ gustul pentru adevăr și cunoaștere, pentru cinste și omenie și să devin la rândul meu, om și dascăl. (absolvent 1986, fost profesor de matematică la API, director al Colegiului Național ”Silvana” Zalău)
 
Radu Căpîlnașiu: ”Mă adresez ție, prietene licean, și-ți spun că faci parte din această mare familie a celor care au tentat orizonturile cunoașterii în cadrul acestui liceu.” (absolvent 1981, inginer, primar al municipiului Zalău )
 
Raul Chiș: ” Dar - ACASĂ - are, în cazul nostru, multe alte semnificații. ACASĂ sunt CEILALȚI. Când mă gândesc la liceu, primul flashback nu îmi readuce în memorie ziduri, ci oameni. Sunt colegii cu care am învățat pe sărite, despre roți zimțate și Nietzsche, despre Nechita și ecuații de gradul doi…. Sunt Profesorii-Oameni pe care am învățat […]să-i înțeleg și să-i iubesc așa cum au fost și sunt.” (absolvent, ziarist)
 
Emanoil Gârdan: ” […] desigur sunt mulți oameni minunați…care fac parte din acel colectiv deosebit de profesori care, în cei patru ani de liceu, au contribuit din plin la formarea mea ca OM, soț, părinte, coleg de muncă sau partener de afaceri.” (absolvent, economist )
 
Ioan Mada: ”Ei, dascălii-sfetnici ne-au spus că NOI SUNTEM PROMISIUNEA BINELUI! Și am învățat să nu ne lăsăm târâți în dușmănie! Ei, dascălii-sfetnici, ne-au spus că NOI SUNTEM LUMINA OCHILOR LOR! Și am învățat să nu-i abandonăm în întunericul uitării! În ÎMPĂRĂȚIA ȘCOALĂ nu a curs lapte și miere! Am primit în schimb lumina experienței, exemple și cuvinte bune, educație și iubire, îndrumarea de a fi noi.” ( absolvent al primei promoții de liceu, 1978, preot protopop )
 
Alexandru Mureșan :”Eram derutat de agitația din curtea școlii unde cei 2.500 de elevi, însoțiți de cei dragi se pregăteau pentru marea sărbătoare-deschiderea unui nou an școlar (era  toamna anului 1978)…” ( absolvent 1983, în prezent profesor de informatică la API )
 
Călin Cornel Pop: ” Întotdeauna un loc prielnic, am numit aici liceul (API) înzestrat cu oameni desăvârșiți  și anume: magiștri, profesori, maiștri, pedagogi. Nu vor putea crea decât medii constructive propice cărții, studiului sau, într-un cuvânt devenirii umane. ” (absolvent 1986, lector universitar dr.)
 
Sandu Pop: ”Liceul meu […] locul unde dascălii înțelegeau și înțeleg problemele grave și durerile elevului, locul unde elevul este perceput ca om, avându-se grijă de știința neștiută și de conștiința lui […], locul unde zâmbetul și buna dispoziție sunt la ele acasă […] și unde am învățat să respect și cât de bine este să fii respectat.” (absolvent 1991, actor)
 
Iuliana Tăut: ”Amintirea anilor de liceu ocupă - în sufletul meu și sufletele foștilor mei colegi - un loc deosebit, atât pentru că este vârsta speranței și a încrederii, primăvara vieții, dar și datorită unor oameni deosebiți care ne-au fost profesori. Ei au fost, în același timp și ”grădinari” ai minților și ai inimilor noastre, sădind în noi semințele ambiției și ale dorinței de cunoaștere…”(absolvent 1997)  
 
Bogdan Ibănescu: ”Adevărata educație primită în anii de liceu constă în experiența colectivă, adunată de-a lungul acestor ani prin observarea și analizarea implicării și a interacțiunii cu acest mediu educativ. Educația primită prin intermediul doamnelor și al domnilor pe care am avut privilegiul să îi numesc profesori, de-a lungul celor 4 ani de studiu la Colegiul Tehnic ”Alesandru Papiu Ilarian”, este și va fi întotdeauna una dintre cele mai benefice valori acumulate la început de formare ca individ într-o societate.” (absolvent 2005, a studiat informatica la Universitațea din Aberdeen, Scoția)
 
Ioan Eugen Popițiu: ”Anii de liceu, au fost anii care m-au pregătit pentru facultatea la care ulterior am aplicat…Te simți neînțeles, vrei să ieși în evidență, dar, cu ajutorul profesorilor care m-au susținut, am reușit ca toată această energie să o canalizez înspre activități pozitive pentru mine.” (absolvent 2001, a studiat științele politice la Universitațea din Bologna, Italia)
 
Andreea Moigrădan : ” […] am învățat să fiu mai puternică, să demonstrez că pot și cred că acest fapt se datorează domnilor profesori de la clasă, care – uneori - erau mai duri, dar într-un sens bun.” ( absolvent 2011 )
 
Ioana Butiri: ” Pentru mine, API a fost locul în care eu puteam fi un spirit liber și nu mă simțeam constrânsă de nimic. Am fost înțeleasă, descoperită și chiar îndrăgită (sau cel puțin așa îmi place mie să cred).” (absolvent 2011, student la Facultatea de Arhitectură și Urbanism, Cluj)
 
Andreea Chiș: ”Dascălii mi-au dat curaj să cred în mine, mi-au întărit ideea că visul meu este important și că merită să investesc timp și energie pentru a-l realiza. Am primit laude și încurajări, care m-au împins spre provocări mai mari.” (absolvent 2011)
 
Ioana Sumurducan: ”Mi-e dor, tare și constant, de tot ceea ce a fost API... Pentru mine, a fost o poveste, a fost învățare, a fost experiment. Am greșit, dar am fost lăsată să învăț din greșeli. De aceea rămân recunoscătoare oamenilor acestora minunați care ne-au îndrumat.” (absolvent 2003, British Council, Cluj )
 
Bill Gates despre ce NU se învață în școală!

  • Viața nu e dreaptă ! Obișnuiește-te cu ideea!
  • Lumii prea puțin îi pasă de stima ta de sine. Lumea se așteaptă să realizezi ceva ÎNAINTE de a fi mulțumit de tine însuți!
  • Nu vei câștiga  60.000$  pe an de îndată ce părăsești băncile școlii. Nu vei fi vicepreședintele vreunei companii cu telefon în mașină, decât atunci când vei fi muncit pentru acestea!
  • Dacă crezi ca profesorul tău este sever, stai să vezi când o să ai un șef!
  • A lucra într-un fast-food nu este ceva sub demnitatea ta. Bunicii tăi aveau o alta denumire pentru asta: o numeau șansă!
  • Dacă o dai în bară, nu e vina părinților tăi, așa că nu te mai smiorcăi în legătură cu greșelile tale, ci învață din ele!
  • Înainte de a te fi născut, părinții tăi nu erau atât de plicticoși ca acum. Au ajuns așa din cauză că trebuie să-ți plătească cheltuielile, să-ți spele hainele și să te asculte pe tine spunându-le cât de grozav te crezi. Așa că, înainte de a te porni să salvezi jungla de paraziții generației părinților tăi, încearcă să-ți despăduchezi propriul dulap!
  • Poate că școala ta a scăpat de învingători și de învinși, însă viața NU. În unele școli s-au abolit corigențele și elevul poate încerca de câte ori vrea el să dea răspunsul corect la o întrebare. Asta nu seamănă, deloc, cu NIMIC din viața reală!
  • Viața nu se împarte în semestre. Nu ai verile libere și pe foarte puțini angajatori îi interesează să te ajute să “te găsești”. Faci asta în timpul liber!
  • Ce vezi la televizor NU e viața reală. În viața reală, oamenii chiar trebuie să mai plece din cafenele și să meargă la serviciu.
  • Fiți amabili cu tocilarii! Există șansa ca în viitor să lucrați pentru vreunul dintre ei.